hvordan lage et nettkurs?- en steg for steg guide

Hva er fordelen med et elektronisk produkt?

Det finnes utallige typer elektroniske produkter. Det jeg i hovedsak skal snakke om er er nettkurs og hvordan du kan lage og selge dem. Den største fordelen med et slik produkt er at ingen andre på markedet har akkurat ditt produkt. Du kan innrette produktet ditt slik at det passer en mer spesifikk målgruppe. Ulempene er at det tar tid å lage det, og du er ansvarlig for kvaliteten.

Hva skal kurset handle om?

Hva den skal handle om er så klart helt opp til deg. Men det burde handle om noe du enten kan mye om fra før av, eller er villig til å lære mye om. Du kommer til å møte på situasjoner der du må gjøre Research, så lik det du prater om. Ingen vil høre på en som ikke har entusiasme og glede for det de driver med. Bruk dine egne erfaringer og historier. Ha et enkelt språk, slik at alle kan forstå hva du mener. 

Hvordan få folk til å bli engasjert i det du prater om?

For at de som leser/ser guiden eller boken din skal bli fanget i det du snakker om så må det være relevant for dem. De må kjenne seg igjen i det du prater om. For eksempel å forsove seg til jobben. I historiene dine kan du implementere slike konkrete detaljer. Dette kan være med på å skape sympati og relasjon mellom deg og leseren. 

bruk humor

Når noe er humoristisk så husker vi det bedre. Lager du en guide kan du benytte videoer og bilder for å skape større forståelse om temaet. Tenk utenfor boksen og vær uventet. For eksempel hadde Bill Gates en presentasjon om mygg, Malaria og konsekvensene rundt det. Under presentasjonen åpnet han et glass med mygg i rommet. Dette gjorde at man kunne sette seg mer inn i situasjonen. Ønsker du å lære mer om hvordan du kan bruke humor for å fange oppmerksomhet(klikk her)?

ha det variert

Det er flere ulike måter du kan gjøre en presentasjon mer  variert på. For eksempel kan du bruke ulike fortellerteknikker og medium. Kombiner både historier, statistikk, fakta, dine erfaringer, og andres erfaringer. Bruk bilder til å forsterke budskapet ditt. Du kan også lage videoer, podcaster, eller tegneserier til å illustrere. Det viktigste er at det er kvalitet på det du legger ut, og at det du snakker om samsvarer med bilder og video. 

For eksempel hvis du har et kurs som handler om barneklær og størrelser. Da vil det være naturlig å ha bildet av en str guide for barn.

Hvordan lage guiden?

Dette kan du gjøre på ulike måter. Den ene måten er å lage en nettside for produktet. Dette kan du gjøre på wordpress. 

WordPress er et digitalt redigeringsprogram, hvor du kan bruke ulike maler for å lage din hjemmeside. Dette gjør det mye enklere. Du kan også laste ned noe som heter plugins. Plugins er funksjoner du kan legge til hjemmesiden. Både for å gjøre den mer tilpasset, og for å optimalisere den. 

Hvordan laste ned wordpress?

  • Installer gjennom hosteren din(bluehost, godaddy, hostinger,)
  • Installer gjennom cpanelet https://www.youtube.com/watch?v=LIhNlzLgF78
  • Installer gjennom ftp
  • installer på pcen

Her er en video som viser stegene du må ta for å lage guiden

Synes du dette innlegget var nyttig? Del det gjerne!


Facebook


Twitter


Snapchat


Reddit

Leave a Comment

Your email address will not be published.