søkemotoroptimalisering- enkelt forklart

interface, internet, program

En av de mest utbredte markedsføringsstratgiene er søkemotoroptimalisering(SEO). Dette står for Search engine optimization. Hensikten med det er  få en høyere plassering i søkeresultatene på søkemotoren du bruker. Dette kan enten være Google, Bing, Yahoo eller andre. En høyere plassering vil resultere i at flere trykker inn på nettsiden din, og du kan potensielt få flere kunder. I en undersøkelse gjort av Semrush.com klikker  1/4 på det første resultatet i google. Top resultatet har også gjennomsnittlig CTR på 28.5%.(Southern,M,2020) CTR står for click through rate. Dette er hvor mange som klikker på linken/nettsiden din delt på hvor mange som fikk det opp som et alternativ i søkefeltet. CTR kan vise oss hvor bra linken appellerer til søkeren. 

hvordan indekserer Google nettsiden ?

Når vi søker på google kommer de mest relevante nettsidene på toppen i søkefeltet. Google består av et system som undersøker nettsiden din, og plasserer i forhold til hvor relevant den er. Systemet består av noe som heter Botser. Det er disse som undersøker nettsider, før de “reiser tilbake” til databasen, og informasjonen blir sortert etter hvor bra det passer til søket som ble gjort.

Hvorfor er søkemotoroptimalisering relevant for deg?

Om du driver en nettside eller skal drive en nettside vil SEO alltid være relevant. Det er helt essensielt for å være synlig hos kunden. 

hvordan kan jeg forbedre SEO?

Det finnes to ulike former for søkeord longterm(lange nøkkelord) og shortterm(korte nøkkelord). Dette er hvordan linken din er bygget opp.  Longterm er mer spesifikk som består av mellom 3-5 word. Med longterm nøkkelord er det lettere å indeksere høyt på. Her er det mindre konkurranse. Samtidig må du passe på at det er folk som søker det. Sjekk google trends for å For de fleste vil longterm søkeord være mest relevant. Det er bedre å komme på toppen på mer spesifikke søk, enn på tredje side på shortterm søkeord. 

Bruk verktøy

Det finnes flere verktøy for søkemotoroptimalisering. Gjennom blant annet Semrush.com og google trends kan du sjekke nøkkelord, og hvor “populære” de er for øyeblikket. 

Om du bruker WordPress finnes det flere plugins(programutvider) du kan laste ned. Yoast SEO er super verdifullt. Den vil vise deg hva du kan forberede i meta beskrivelsen, teksten, titteler og nøkkelord. Denne pluginen er veldig brukervennlig. 

En annen plugin du burde laste ned er Broken Link Checker. Denne sjekker alle linkene på nettsiden din. Både de interne og eksterne. Den hjelper deg med å fikse og forbedre SEO og brukervennlighet.

Ønsker du å lære mer om nyttige pluggins? Sjekk gjerne ut dette innlegget

Kildeliste

Southern,Matt(2020):Over 25% of people click the first Google search result https://www.searchenginejournal.com/google-first-page-clicks/374516/#close

Leave a Comment

Your email address will not be published.