Spre produktet ditt gjennom kommunikasjon! analog markedsføring som strategi


Facebook


Twitter


Reddit


Snapchat

Hva er markedsføring?

Markedsføring er når man reklamerer/ promoterer for varer og tjenester for å oppnå vekst. markedsføring er noe man trenger å gjøre for at businessen skal vokse. . Helst da til ett bestemt publikum. 

Kanskje tror du at markedsføring bare inkluderer salg? Dette er noe korrekt, men det er mye mer til det. Markedsføring er også designing av landingpages, lage innlegg på sosiale medier, bygge kundeopplevelser,og finne markedene der ditt publikum befinner seg. 

Word of mouth

Word of mouth handler om å få folk til å prate om produktet ditt. Folk prater ofte om det som er rundt dem. Miljøet påvirker hva vi prater om. Du har kanskje lagt merke til at folk ofte prater om været? Dette er fordi været er en stor del av miljøet rundt oss. Det som er i miljøet trigger oss til å prate om den bestemte tingen.

Været påvirker også hvordan vi føler oss. Aktive følelser som spenning, glede, sinne, overraskende følelser, og angst fører til action. Aktive følelser får oss til å utføre en handling. En nyhetsrtikkel som ser slik ut: “Norge får ingen flere Corona vaksiner, og må gi dem til India!”, trigger mye angst og sinne.  

 Innaktive følelser er for eksempel tristhet. Når vi er triste eller deprimerte ønsker vi helst å ikke gjøre noe.

Etabler ett produkt som inneholder triggere fra folks normale hverdag. Inkluder også aktive følelser. Slik skaper du Word of mouth!

Hva blir delt?

I følge en undersøkelse fra Buzzsumo har de mest delte innleggene på facebook temaer som:

dyr

praktiske løsninger(diy)

mat og oppskrifter

inspirerende og motiverende innlegg

musikkvideoer

følelsesladde historier

folk er veldig enkle, og liker å se på det som er underholdende. Faktisk blir innlegg med bilder delt 3 ganger så mye som innlegg uten. Fortell historier for å gjøre teksten mer spennende å lese. Snakker du om noe som for mange virker kjedelig(for eksempel økonomi). Kan du koble De kjedelige faktaene opp mot folks hverdag. Hva er det folk gjør ofte? 

Hvorfor blir innlegg delt?

Vi deler det som er viktig for oss og som setter oss i et godt lys. I boken Contagious prater forfatteren om korken bak en Snappel iste. Bak korken står det interessante og overraskende funfacts. De skaper følelser. Kjøperen ønsker å dele faktaen, fordi det får dem til å virke kunnskapsrike. 

Skap innlegg som vekker aktive følelser, og har triggere fra folks hverdag. En god historie trigger følelser. La historien være koblet til produktet. Slik at folk ikke kan fortelle historien uten å nevne produktet

Hvordan lage en god historie?

Alle kan fortelle sine historier. Du trenger ikke å ha opplevd noe dramatisk for å skape en god historie. Det viktigste er at du bruker de riktige elementene og formlene. Personlige historier blir ofte brukt i business-verdenen. Det skaper klarhet om hva virksomheten er, og hva de står for.  De er vanskelige å argumentere mot. Koble historien din til en trigger. Ikke glem at miljøet påvirker hva vi prater om. Historier skaper tillit, inspirasjon, og følelser hos kunden. Det kan også det lettere for dem å forstå hvordan virksomheten fungerer.

De virkelig gode fortellerne bruker personlige nederlag, og snur dem om til seier. Historien kobler de opp mot virksomheten. Virksomheten er løsningen for nederlaget.

Ha lidenskap!!!

Når du har lidenskap for det du gjør, har du drivkraften til å jobbe ekstra hardt for det. 

En passion eller lidenskap er noe du virkelig brenner for. Det er noe som gjør deg motivert til å jobbe mye. Alle virkelig gode fortellere har en lidenskap. Lidenskap er når jobben føles ut som fritid. 

For meg er lidenskapen denne bloggen. Jeg vil vise måter du kan leve av det du har lidenskap for. Jeg ønsker at du skal våkne på morgenen og glede deg til å gå på « jobb».

hvordan finne lidenskapen?

Du må rett og slett bare lete, og prøve ut forskjellge aktiviteter. Husk at lidenskapen din ikke nødvendigvis er noe du er talentfull i. Det er noe som gir livet ditt mer mening og glede. Det er noe som du lengter etter å gjøre. 

Spørsmål du bør svare på i historien din:

Hvorfor startet du/dere denne virksomheten?

Hva går den ut på?

Hva har du skikkelig lidenskap for?

ha troa!

Ingen vil tro på deg, hvis du ikke tror på deg selv. Du blir mer overbevisende og positiv når du har tro på dine egne ideer. Hvis du har en positiv og driftig innstilling har du høyere sjanse for å lykkes, og jobbe hardere. Dersom du har lav selvtillit, anbefaler jeg å jobbe med den først. Dette kan du gjøre gjennom å møte frykten, og si gode ord til deg selv.

vær relATERENDE

Kunden må kunne kjenne seg igjen i historien. Bruk ord og setninger som de fleste forstår. Snakk som om du snakker med en venn, og vær åpen. Vis du viser kunden hvem du er, har de større sjanse for å vise tillit til deg. Å skape tillit og bånd til kundene er helt esensielt for å få salg. 

Ha en konflikt og hovedrolle som folk kan kjenne seg igjen i. Dette gjør at kunden får mer sympati, og forståelse. For eksempel bukser som er for trange, håret som gjør som det vil, og bussen som ikke stopper. Slike konkrete og relaterende hendelser, vil drive kunden inn i fortellingen. 

 Fakta og detaljer som ikke har påvirkning for konflikten, eller moralen er irrelevante. For eksempel er bussnummer, flysete, og togsete ikke viktig.

HISTORIENS OPBYGNING

Noen oppbygning strategier er mer brukt enn andre. Jeg skal nå ta for meg en metode Pixar, og Malala benytter. 

En god fortelling har gjerne en helt, konflikt, og noe helten må overkomme. Helten er hovedrollen i historien. I begynnelsen av fortellingen skal miljøet til helten være ustabilt. Helten har også et mål, og må overkomme mye for å nå dette målet. konflikten skaper hindringer, som helten må sloss mot. Godt mot ondt møtes, og det skaper store konflikter. I slutten av historien får konflikten en løsning(løsningen kan for eksempel være det virksomheten din).Helten har blitt sterkere enn før. Moralen av historien blir oppklart i slutten av historien.

Gode fortellinger følger hovedrollen gjennom vanskelige tider, og seire. Få publikum til å se seg selv i karakteren. Dette kan du oppnå med å bruke spesifike detaljer

Eksempel:

Forfatteren av boken Storyteller Secret forteller om Malala og hennes historie. 

I oktober 2012 forsøkte Taliban å drepe Malala. Hun ble skutt tre ganger. Hun var 15 år da det skjedde. De forsøkte å drepe henne, fordi hun er mot Taliban. Historien hennes har gitt fokus på utdanning hos jenter. Dette er målet hennes med historien. Hun har en tragisk bakgrunn, og har måtte kjempe hardt for å nå målet.

stegene malala bruker

dette skjedde:

Malala opplevde terrorisme, og på grunn av det ble jenter utdanning sett på som kriminelt, og jenter ble stoppet fra å gå på skolen.

dette skjedde på grunn av det:

På grunn av dette bestemte Malala seg for å bytte prioriteringer, og dele sin historie

dette skjedde etter det

Terroristene bestemte seg for å angripe Malala. Hun overlevde.

etter dette

Etter dette ble historien hennes enda mer kjent. 

dette skjedde og det var relatert til det

Stemmen hennes har blitt høyere, fordi hun snakker for jenter som er nektet en utdannelse

Triggende følelser: humor og motivasjon

Folk lærer best når noe er morsomt. Dette er fordi det er annerledes. Det som er annerledes er lettere å huske. Dersom produktet er læring, burde du prøve å gjøre det gøy. Tenk utenfor boksen, og gjør det uventede. 

Alle kan lage en presentasjon, eller tekst. Prating kan fort bli kjedelig. Det skal mye trening til, for å lage en historie, og innhold som konstant er morsomt og spennende. Du kan bruke fysiske elementer, for å bryte forventningene. For eksempel: en arkitekt kan lage en liten modell av huset han presenterer. Dette gjør det lettere å vise funksjonene til huset. Dette skaper troverdighet og forståelse hos kunden. 

I en lærerik historie burde du tenke på appellformene etos, logos og patos. Patos burde stå for 60% av historien. Dette er fordi det er det som gjør historien spennende. Tall, statistikk, og grafer skaper ikke den samme oppmerksomheten og følelsene vi ønsker. 

Motiverende taler kan starte bevegelser

Gjennom motiverende historier, kan man starte bevegelser. Motivasjon er drivkraft til endring. I en motiverende fortelling kjemper hovedrollen mot en konflikt. Hovedrollen/ helten er relaterende, og kundene kjenner seg igjen i dem. Konflikter gjør at hovedrollen mister seg selv. Samtidig finner hovedrollen styrke i elendigheten.I gode historier har hovedrollen en indre endring. Disse endringer kan få kunden til å handle, og gjøre noe med utfordringen selv. Dette vil skape større oppmerksomhet på virksomheten

Motiverende taler kan skape store omveltninger i samfunnet. Du har kanskje hørt talen “I have a Dream” av Martin Luther King? I denne talen krever Martin Luther etnisk likhet i det Amerikanske samfunnet. Talen satt et stort fokus på the civil right movement.

Gode og motiverende taler skaper fokus på en problematikk. Man får en forklaring på hvorfor dette er viktig. Folk trenger å vite hvorfor før hvordan.

Gjør det spennende å høre på

For at det skal være spennende å høre på må det være ekte. Vis hvem du er. Slik skaper du tillit til kundene. Ha lidenskap for det du snakker om. Da kommer snakkingen mer naturlig. Det blir gøyere å høre på, fordi publikum ser at du er engasjert. Få også fram konflikten/problemet. Dette gjør du gjennom en god struktur.

Ordbruk:

Snakk som om du snakker med en venn. Gjør komplekse temaer enkle å forstå. Ikke snakk med avanserte ord, selv om det får deg til å se smartere ut. Er noe vanskelig å forstå blir det ofte kjedelig. Prøv å lage historien kort og presis. Klarer du å forklare virksomheten med 10 ord? Denne setningen burde innlede historien.

Hva er spesielt med din virksomhet?

Få tydelig fram hva som er annerledes din virksomhet. Hvilket problem løser du, som andre ikke har tenkt på? For å få fram de positive sidene med virksomheten din, kan du sammenligne den med andre. Fortell om andres virksomheter og visjoner. Hva er det disse virksomhetene gjør til felles?  Hva skal din virksomhet gjøre annerledes og bedre?

Vil du ha flere slike innlegg rett i emailen din? 


klikk her

Likte du dette innlegget? Del med vennene dine!


Facebook


Twitter


Reddit


Snapchat

Leave a Comment

Your email address will not be published.